VanDaalEnzo List III

Comment added on January the 13th: Soon with new content in English for my international readers!

Woorden afkomstig Van Daal Enzo. Vanaf nu wordt er elke week (minimaal) één nieuw woord aan de lijst toegevoegd. Heb je nog nieuwe woorden die absoluut niet op de lijst der lijsten mag ontbreken? Laat het me weten! Goed genoeg —> op de lijst.

Busboy: Mijn ex die ik – hoe kan het ook anders – in de bus onderweg naar het hbo heb leren kennen.

Virtuele vleeskeuring:
Het online via fora of dating sites op zoek gaan naar nieuwe offline vrienden of een partner. Zonder iemand live te ontmoeten, bepaal je of die persoon goed genoeg voor jou is en aan je eisenlijst voldoet.

Het Beest van Manacor: Mijn favo tennisser Nadal. Met een geweldig doorzettingsvermogen, geweldige slagen (vooral forehand), een conditie waar je u tegen zegt, een Goddelijk lichaam, een grote portie vriendelijkheid en respect voor anderen. Hij is mijn inspiratiebron. Al lijkt de situatie nog zo kansloos, hij geeft zich pas gewonnen als hij verloren heeft!

Speeddaten anno 2011: De hippe versie van speeddaten in de voorgaande jaren. Kon je vroeger als mens meedoen aan een speeddate, tegenwoordig gaan dieren ook op speeddate. De succesfactor van dieren ligt hoger, dan die van mensen.

Niet-moskee: De Soefi tempel in Katwijk, die mijn moeder per ongeluk een keer moskee noemde. Door Jehan ook wel “the beacon of hope” genoemd. Hoe verdwaald je ook bent, als je hem ziet weet je dat de auto op max. 2km afstand is!

Bouncing babies: Grote borsten (van oorspong vernoemd naar die van Jehan) die goed zijn ingesnoerd, maar bij intensieve activiteiten toch de vrijheid weten te vinden om te bouncen op de maat van muziek of beweging.

Op z’n mans: Komt rechtstreeks uit de mannenwereld. Zoals zij vaak doen: eerlijk je mening geven zonder de bedoeling te hebben de ander te kwetsen. Opbouwende feedback is hierbij vaak een vereiste. (Deze toevoeging = touch of Jehan & friend T.)

Sollicitatiehorror: Het tijdperk (dat zeer waarschijnlijk tot 2013/2014 duurt) waarin werkgevers oppermachtig zijn, omdat er meer mensen aan het werk willen dan er banen zijn. Ze denken dat ze het recht hebben om:

a) Je te mailen dat je niet aan het profiel doet, waaraan je wel voldoet. En daar voldoe je niet aan, tja gewoon omdat, tja waarom eigenlijk?

b) Je te bellen voor een functie, omdat je er zeer geschikt voor bent om eh je daarna na weken te laten weten dat een ander toch geschikter is.

c) Je te ambieus te noemen en daarbij hun neus te rimpelen alsof het de ergste epidemie van het jaar zou kunnen worden. Pas op voor het woord intelligent, als ze dat tegen je zeggen heb je het helemaal bont gemaakt.

d) Totaal niet op je sollicitatie te reageren, als je niets verneemt snap je toch ook dat je het niet bent geworden? Duh, domme doos (is hier zowel mannelijk als vrouwelijk ;-))

e) Te zeggen dat je de nieuwe manager wordt, maar dat er een nieuwe directeur is en dat je nog even moet wachten. (Lees: over twee maanden is het alweer een jaar geleden dat je de sollicitatiebrief verstuurde.)

f) Om andere onaardige dingen te doen die hier niet zijn genoemd. Wist je trouwens dat ‘nee’, de nieuwe ‘ja’ is?Denken in oplossingen is zo anno 2009. Met het uitsterven van beren schijnt het mee te vallen, die zijn in ons land op de meeste wegen wel te vinden!

Virtual boyfriend: Een mannelijke vriend die ik op Nike+ leerde kennen. Hij moedigt me aan om te rennen, plaagt me als zijn team de mijne verslaat en heeft een geweldig gevoel voor humor.

The perfect stranger: Mijn Nike+ friend die inmiddels een soort vriend is geworden. Hij:
– Stuurt me ‘s nachts mailtjes op een tijdstip, waarop elk normaal mens ligt te slapen. Ik natuurlijk ook.
– Lachte me uit toen mijn collega en ik een instructie video in het zakelijk Duits schreven en de tekst pornografisch bleek te zijn. Oeps!
– Leest en reageert altijd op mijn mails, terwijl het woord boek er soms een betere benaming voor is.
– Weet me af en toe flink pissig te krijgen en ruzie met mij te maken.
– Woont 2182km hier vandaan.

Advertisements

One thought on “VanDaalEnzo List III

  1. Pingback: Hot news| The unveil of the Greek | Van Daal Enzo, Life: the uncensored version

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s